Een leuke activiteit met vrienden, familie, collega's, ...? En nog leerzaam ook? Je vindt ze hieronder of via het overzicht rechts.
Luc is actief in Leuven en de ruime omgeving (Dijleland, Hageland en Haspengouw).

Kakelbonte gebouwen in de Middeleeuwen

Vertelfietstocht tussen Leuven en Tervuren
In de intieme vallei van het riviertje de Voer koesteren mooie middeleeuwse kerkjes hun verweerde muren in de zon. Ooit waren ze kakelbont beschilderd. Binnen zijn her en der nog fragmenten van die beschilderingen bewaard gebleven. Wat deze schilderingen zo uniek maakt is niet hun goede staat van bewaring. Wél zijn ze zo bijzonder omdat je in deze vallei zowat alle toepassingen en alle fasen van de middeleeuwse muurschilderkunst bij mekaar vindt. We proberen de vervaagde schilderingen te bekijken door de ogen van de middeleeuwse dorpsbewoners. Zij zagen ze bij het schamele daglicht dat door de romaanse raampjes naar binnen viel of bij de warme gloed van enkele kaarsen. Op deze ontdekkingstocht werpen we een blik in de geloofswereld van mensen die eeuwen geleden leefden. Wellicht ervaren ook wij wat voor hen kostbaar en waardevol was.
Dit is een heerlijke, ontspannen fietstocht in het groen. We volgen een rustig paadje langs de kronkelende rivier en bewonderen vanop de heuvelrug wijdse vergezichten over de bosrijke omgeving.
Duurt ongeveer 4 uur. We volgen een lusvormig parcours. Start en aankomst naar keuze in Leuven of Tervuren. Reserveren via lucphilippe1@gmail.com of tel. 0498 523801.