Een leuke activiteit met vrienden, familie, collega's, ...? En nog leerzaam ook? Je vindt ze hieronder of via het overzicht rechts.
Luc is actief in Leuven en de ruime omgeving (Dijleland, Hageland en Haspengouw).

Van trekschuiten en zuipschuiten

Vertelfietstocht langs de Leuvense Vaart, Demer en Dijle (Leuven - Tildonk - Werchter - Rotselaar)









Ruim 250 jaar geleden werd onder impuls van de Leuvense brouwers de vaart van het Zennegat naar Leuven aangelegd. In die tijd een technisch hoogstandje, dat niet zonder problemen tot stand kwam. Karel van Lotharingen liet zich de feestelijke inhuldiging niet ontgaan. Het feestvuurwerk zette zijn weelderige pruik in brand. Maar daar kon hij smakelijk om lachen...

Rond de vaart vestigden zich de eerste industrieën, die voor nieuwe welvaart zorgden. Het verhaal van de Leuvense scheepvaart is echter veel ouder.
Eeuwenlang trokken stevige bonken schepen met allerlei handelswaar over de Dijle tot in de binnenstad. Het was vaak een gevecht met de wispelturige rivier...
Op deze ontspannen fietstocht kom je alles te weten over de bedrijvigheid op en rond het water.
Duurt een hele namiddag (ongeveer 4 uur). Er is gelegenheid om onderweg een terrasje te doen aan het water. Het parcours is volledig vlak (jaagpaden langs de vaart en de Demer, rustige wegeltjes in het groen).
Reserveren via lucphilippe1@gmail.com of tel. 0498 523801.