Een leuke activiteit met vrienden, familie, collega's, ...? En nog leerzaam ook? Je vindt ze hieronder of via het overzicht rechts.
Luc is actief in Leuven en de ruime omgeving (Dijleland, Hageland en Haspengouw).

Rijk in de Renaissance

Maria van Hamal,
nobele dame uit de kring van Filips de Schone en Keizer Karel













Wandeling langs groene paden vanuit het hart van Leuven naar het domein van Heverlee
We maken een tijdreis naar het Leuven van 500 jaar geleden. Begin zestiende eeuw, een periode waarin de stad op een bijna vertwijfelde manier ambitieuzer was dan ooit tevoren. Een tijd waarin Leuvenaars, meestal inwijkelingen, op Europees niveau een stevige vinger in de pap hadden in het religieuze, politieke en culturele leven.

Wellicht de rijkste vrouw op dat moment in Leuven was Maria van Hamal. Uit de sporen die ze heeft nagelaten reconstrueren we de wereld en de persoonlijkheid van deze bijzondere dame.
Met haar zijn we getuige van grote gebeurtenissen, maar ze gunt ons ook inkijk in het intieme leven van een dame van stand. We wandelen van de plek waar ze een comfortabele oude dag sleet naar de plek waar ze vermoedelijk de gelukkigste dagen van haar leven doorbracht.












Vertrek aan het Hogeschoolplein, einde aan het Kantineplein in Heverlee. Duurt ongeveer 3 uur. Kan halverwege onderbroken worden voor een koffiepauze of afgesloten met een terrasje tegenover het kasteel van Heverlee.
Info: Luc Philippe, tel. 0498 523801